Wat te doen bij overlijden?

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer u geconfronteerd wordt met een overlijden voelt het alsof de hele wereld instort. Op zulk moment is het belangrijk dat er iemand u helpt en bijstaat met raad, maar ook met daad.

U kan ons meteen contacteren voor advies en bijstand. Wij staan u graag en vrijblijvend te woord.

Handig is onze eerste checklist bij overlijden. Zo kan u in alle rust en anonimiteit de eerste stappen overlopen.

Als het wenselijk is, komen we zo snel mogelijk tot aan de plaats van overlijden om de opbaring te regelen. Hetzij thuis, hetzij in onze rouwkamers.
Begrafenissen Eddy Heiremans

Begrafenissen Eddy Heiremans

Uitvaartverzorging Eddy Heiremans. De drijvende kracht achter uitvaartcentrum.be. Als familiale begrafenisondernemer met filialen over heel Antwerpen, kunnen we snel en efficïent tewerk gaan om u ten dienste te zijn.

We zijn actief in regio Antwerpen, Borgerhout, Borsbeek, Brasschaat, Deurne, Wommelgem. Maar ook in Stabroek, Ekeren, Malle, Kapellen en in uw gemeente.
Onze werking

Onze werking

Bij een eerste contact luisteren we naar jou en kijken we samen hoe we jouw wensen en die van je dierbare overledene kunnen uitvoeren. Als een troostende hand begeleiden we je doorheen het rouwproces.

De koffietafel

De koffietafel

Vandaag is een koffietafel meer een samenzijn om het verlies te verwerken. Mensen gaan vaak op zoek naar een mooie plaats waar ze bij een hapje en een drankje kunnen napraten, herinneringen ophalen om elkaar en de familie steun te geven.

Doorheen de jaren luisterden we naar de families om de behoeften van de gasten in kaart te brengen. De invulling van het begrip 'koffietafel' is immers ook voor veel mensen verschillend.

Op deze manier trachten wij de familiale aanpak die u kreeg tijdens het regelen en uitvoeren van de afscheidsplechtigheid, door te trekken naar de koffietafel, rouwmaaltijd of afscheidsreceptie.

Wil je graag dat we samen met jullie opzoek gaan naar de juiste locatie? Hierbij helpen we je ook graag.

Het afscheid

Het afscheid

Het Antwerps Uitvaartcentrum beschikt over 3 aula's en een openlucht aula in onze mijmertuin.

 • De benedenaula kijkt uit over de waterpartijen naar de mijmertuin. Vlot toegankelijk biedt deze aula plaats aan 10 tot 100 personen.
 • Voor iets grotere gezelschappen, kan men beschikken over de grotere zaal op de eerste verdieping.
 • Voor kleine gezelschappen, tot 40 personen, kan u beschikken over de intieme aula.
 • De buitenaula of openlucht aula leent zich perfect voor een afscheid in openlucht bij mooi weer. Door de audio door te trekken naar de tuin, kan men genieten van de prachtige muziek die het afscheid uniek maakt.
De koffietafel

De koffietafel

Met 2 zalen voor koffietafels, bieden we plaats aan 25 tot 200 personen voor een sfeervolle koffietafel, rouwmaaltijd, afscheidsreceptie of beter gezegd, een samenzijn waar u zich goed bij voelt.

De Rouwkames

De Rouwkames

Onze 3 rouwkamers geven de familie de mogelijkheid om in alle intimiteit en sereniteit afscheid te nemen van hun dierbare. De kamers kunnen ingericht worden met persoonlijke fotokaders of kunstwerken en bieden de mogelijkheid om muziek naar keuze af te spelen bij het rouwbezoek.

Uitvaartcentrum Brasschaat

Uitvaartkantoor Laar Borgerhout

Op het Laar in Borgerhout bij Antwerpen ligt naast het hippe Bar Bakeliet het Uitvaartkantoor Eddy Heiremans. Eind jaren 1970 opende Begrafenissen Eddy Heiremans hier een uitvaartkantoor. Op deze manier bracht Eddy Heiremans de service ook naar de parochie van Onze Lieve Vrouw ter Sneeuw.

Vandaag is het uitvaartkantoor meer een aankooppunt naar het Uitvaartcentrum met afscheidsaula's, zalen voor koffietafels en rouwcentrum op te Te Boelaarlei. Maar evengoed staan wij u graag te woord om een uitvaart volgens jouw overtuiging. Een uitvaart in de kerk, hobbyclub of missschien een afscheid bij Bar Bakeliet?

Hoe wil jij herinnerd worden?

Heb je een uitvaartverzekering maar twijfel je over het budget?
Ben je ongerust dat jouw specifieke wensen niet worden nagekomen?

Geef je nabestaanden en jezelf een gerust gevoel en bespreek je uitvaart vooraf.
We geven je een realistische kijk op de mogelijkheden én het financiële plaatje.

Uitvaartcentrum.be - voor een waardig afscheid

Wanneer u geconfronteerd wordt met een overlijden voelt het alsof de hele wereld instort. Op zulk moment is het belangrijk dat er iemand u helpt en bijstaat met raad, maar ook met daad.

U kan uitvaartcentrum dag en nacht contacteren voor advies en bijstand. De uitvaartconsulenten van uitvaartcentrum.be staan u graag en ook geheel vrijblijvend te woord.

Op de website van uitvaartcentrum.be willen de begrafenisondernemers bij ons aangesloten, u graag informeren over de mogelijkheden zodat u en uw familie tijd kan maken om na te denken over het perfecte afscheid voor uw dierbare.
Zoals vele belangrijke momenten in een mensen leven is ook een uitvaart een moment dat je maar één keer kan regelen. Dan moet het ook gewoon juist aanvoelen.

Maak eerst kennis met uitvaartcentrum.be dankzij de knoppen hieronder. Daarna vindt u onder het menu 'uitvaart regelen' een hele databank aan mogelijkheden, ideeën en antwoorden op al uw praktische vragen.

Uiteraard is een uitvaart altijd héél persoonlijk. Wij denken niet graag in hokjes. Neem daarom ook even vrijblijvend contact op met onze uitvaartverzorgers.

Het regelen van de uitvaart

Voor veel mensen is het de eerste keer dat men een uitvaart moet regelen. Het is dan belangrijk dat er voldoende mogelijkheden besproken worden.
Maar zelfs als het niet de eerste keer is, zijn er misschien mogelijkheden waarvan je het bestaan zelfs niet wist.
In deze rubriek vindt u per onderwerp een informatie pagina met ideeën, voorbeelden en diensten die wij aanbieden.

Wens je over een bepaald onderwerp meer informatie over de mogelijkheden, organisatie of uitvoering? Neem dan snel contact op met je dichtstbijzijnde uitvaartcentrum of begrafenisondernemer.
Extra diensten

Extra diensten

Bij een uitvaart komen veel vragen naar boven. Wat moet je doen, hoe ga je ermee om, wat is er mogelijk, wat is de prijs van de laatste reis?

Hieronder vind u een oplijsting van veel voorkomende vragen.

De uitvaartlocatie

Heel belangrijk in het personaliseren van het afscheid, is de afscheidslocatie.Of het nu gaat om de parochiekerk, crematorium, private afscheidsaula's of de feestzaal waar het huwelijk van de dierbare plaatsvond? Iedere locatie heeft een betekenis.
Ons aanbod is werkelijk onuitputtelijk.

Geyskens - Schilde

Geyskens - Schilde

Begrafenissen Geyskens is sinds 1933 gevestigd in Schilde. Koster Frans zette zich in voor de laatste reis van de dorpsgenoten. Vandaag is begrafenissen Geyskens een begrip in de grote regio van de Antwerpse voorkempen.

U kiest voor begrafenissen Geyskens als u een uiterst persoonlijk afscheid wenst. Begrafenissen Geyskens organiseert niet alleen een afscheid Schilde, maar ook in uw parochiekerk elders of uw vertrouwde omgeving.
De geschiedenis van uitvaartcentrum.be

De geschiedenis van uitvaartcentrum.be

Uitvaartcentrum.be is ontstaan in 2002. Bij het uitdenken van het nieuwe rouwcentrum van uitvaartverzorging Eddy Heiremans werd er gezocht naar een naam dat het concept mooi omvat.

Een gebouw dat alle facetten rond uitvaart, rond afscheid nemen aan kan bieden.

Kortom, een centraal gebouw dat zich leent aan uitvaartzorg. Het woord 'uitvaartcentrum' werd nauwelijks gebruikt. De familie Heiremans vond dit woord perfect, alles omvattend.

Uitvaartcentrum.be was geboren.


Hoe gaan we dat doen?

Wij gaan er van uit dat jij en je familie tijd nodig hebben om te rouwen. Het verlies te verwerken. Door zoveel mogelijk uit handen te nemen, creëren we tijd die jij en je familie kan invullen met bijvoorbeeld herinneringen op te halen en terug te denken aan de mooie momenten die je samen met je dierbare mocht delen.

 • Nadat je ons een seintje hebt gegeven doen we het nodige om, zo snel als jij zelf wil, je dierbare over te brengen naar de plek waar je nog een laatste groet wil brengen. Dit kan thuis, in een hospitaal of in één van onze uitvaartcentra bij jou in de buurt.
 • Samen met jou geven we vorm aan het rouwdrukwerk en de online rouwpagina.
 • We kijken welke dag het best uitkomt om het afscheid te laten plaatsvinden.
 • We zorgen voor de aangifte op de gemeente en andere administratieve formaliteiten
 • Samen met jou geven we vorm aan het afscheid en kijken welke muziek het mooist zal klinken, maken voor jou foto- en videomontages, bespreken tot in detail hoe de aankleding zal gebeuren (bloemen, kaarsen, …)

Lijktooi of verzorging

Lijktooi of verzorging

Net zoals bij leven is ook bij overlijden de verzorging van het lichaam enorm belangrijk. Niet alleen voor de hygiëne, maar ook gewoon omdat het de manier van afscheid nemen en herinneren beïnvloed.

Hoe beter de verzorging van het lichaam, hoe langer het lichaam ook bewaard kan worden voor de rouwbezoeken. Uw dierbare wordt na de verzorging en het kleden met de kledij die u wenst, opgebaard op een bedje. Heel vredig, alsof uw dierbare in een diepe slaap vertoefd. Het bedje wordt bewaard in een klimaatruimte om het lichaam van uw dierbare zo lang mogelijk mooi te houden.

Bij uitvaartcentrum.be kan u rekenen op de beste zorg van het lichaam, met alle respect voor de overledene.

Het rouwbezoek

Het rouwbezoek

In onze rouwkamers of groetkamers vindt het rouwbezoek of de begroeting plaats. Niet in een kist, maar op een bed. Heel vredig, alsof uw dierbare in een diepe slaap vertoefd.

Onze rouwkamers zijn allemaal modulair en zeer individueel. Dit houdt in dat u voor een groot deel mee de inrichting kan bepalen.

Bloemen, meubelstukken, foto’s, kunstwerken, schilderijen, zelfs de muziek die bij het rouwbezoek wordt afgespeeld kan u kiezen.

In principe kan u, in samenspraak met de naatse familie, elke dag op rouwbezoek komen bij uw dierbare. We vragen enkel om uw komst aan te kondigen, zodat we alles kunnen doen om u waardig te ontvangen, zonder u te confronteren met wachttijden.

Rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk

In onze ontwerpstudio en drukkerij wordt hard gewerkt om rouwdrukwerk te realiseren dat aansluit bij het leven van de overledene of aan de manier dat de nabestaanden afscheid willen nemen.

De consulent van uitvaartcentrum.be luistert naar uw wensen, er wordt een schets gemaakt, we bespreken de schikking en denken mee na over de juiste woordkeuze.

Er worden digitale proefdrukken gemaakt tot het rouwdrukwerk perfect is.

Voor kennisgevingen in de dagbladen kiest uitvaartcentrum.be telkens voor een eigen opmaak. Anders dan andere rouwaankondigingen. Sober, toch opvallend en strak vormgegeven, met uw inbreng. Zo krijgt u de meeste respons op uw publicatie.

De fotospecialisten van uitvaartcentrum.be zorgen voor het rouwprentje dat u wenst. Met een foto zoals u uw dierbare wenst te herinneren. Door constante opleidingen in hoog aangeschreven softwarepakketten van Adobe (zoals Photoshop), maken we met de door u aangeleverde afbeeldingen telkens een rouwprentje op maat. Een tastbare herinnering aan die bijzondere persoon.

Een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering?

Uitvaartcentrum.be verkoopt zelf geen uitvaartverzekeringen. We zijn aan niemand gebonden en volledig onafhankelijk. Bij een voorbespreking kunnen we u wel adviseren en met u zoeken naar de beste oplossing om uw uitvaart financieel te dekken.

We brengen u desgewenst in contact met de juiste partij om alles hieromtrent te regelen. Want wij zijn een familiaal uitvaartbedrijf, geen verzekeraar.

Een uitvaartpolis is welkom.

Bij uitvaartcentrum.be ontvangen wij iedereen, met of zonder uitvaartverzekering. Het maakt ook niet uit bij welke organisatie u een verzekering heeft. We helpen en begeleiden u ook in de volledige afhandeling van de uitbetaling van uw verzekering.

De duurzame uitvaart

De duurzame uitvaart

Wat is duurzaam begraven? Duurzaam begraven wil zeggen; begraven of gecremeerd worden met een zo min mogelijke impact voor het milieu.

Zo heb je verschillende mogelijkheden. Het kan gaan van een ecologisch verantwoorde kist tot het te water laten van een biologisch afbreekbare urn.

Sommige gemeenten hebben ook een natuurbegraafplaats. Dit is een deel van een begraafplaats waar een urne kan begraven worden. De natuurbegraafplaatsen zijn sober, zonder hekken, afrasteringen of grafmonumenten.

Een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats, betekent voor altijd onderdeel zijn van de natuur. Uw uitvaartconsulent kan u vertellen of er bij u in de buurt natuurbegraafplaatsen zijn.

De exclusieve uitvaart

De exclusieve uitvaart

Bij uitvaartcentrum.be is elke uitvaart een exclusieve uitvaart. Wij zorgen dat alles rondom de begrafenis of crematie perfect geregeld is. Maatwerk is hierbij vanzelfsprekend voor onze uitvaartconsulenten. Zij dragen door intensieve begeleiding, kennis, ervaring en flexibiliteit bij aan een persoonlijk, mooi en betekenisvol afscheid.
Soms echter vraagt een uitvaart om net dat ietsje meer maatwerk omdat er bijvoorbeeld buitengewoon veel genodigden en belangstellenden op de begrafenis of crematie worden verwacht. Of er is sprake van mediabelangstelling. In deze gevallen staat ons team tot uw beschikking.
Uitvaartcentrum.be heeft door de jaren heen veel speciale uitvaartwensen en verzoeken verwezenlijkt. Enkele voorbeelden zijn een uitvaart in een circustent, uitvaarten in een voetbalstadion, een uitvaart op héél speciale locaties.
Begrafenissen Eddy Heiremans is een uitvaartbedrijf met een bijzonder verhaal.

1880: Het begin

1876. Borgerhout kent een snelle bevolkingsgroei. De parochiekerk van O.L.Vrouw ter Sneeuw op het Laar kan de toestroom amper aan. De gemeenteraad beslist dat er een nieuwe parochie zou komen. De Sint-Jans parochie.

Carolus Theophilus Heiremans, café houder op de hoek van de Sint-Matheusstraat wordt de eerste koster, omdat hij de parochianen kent. Al snel wordt één van zijn taken het klaarzetten van de kaarsen bij een begrafenis. Het was immers de gewoonte in die tijd dat de plaatselijke caféhouder of de schrijnwerker de begrafenissen organiseerden. Door het hoge bevolkingscijfer zijn er meer en meer begrafenissen en heeft hij geen tijd meer om café te houden.

Om van begrafenissen een hoofdberoep te maken was nog ongezien in onze regio. Hij besloot zijn taak van Koster over te dragen en besliste een begrafeniswinkel open te doen waar men kaarsen en kronen kon reserveren voor bij de uitvaart. De "Bestierder der Begrafenissen" was geboren. De Stenenbrug n° 5 werd de bakermat van de firma.

1909: Ontstaan van een echt bedrijf


1909. De begrafeniswinkel werd meer en meer een begrip in Borgerhout. Henri Heiremans, de zoon van Theophiel is ook al enkele jaren actief in de winkel als jonge twintiger. Hij laat de firma floreren als een echt bedrijf. Hij laat het bedrijf inschrijven in het Handelsregister te Antwerpen zodat hij officiëel zaken kan doen. Op 55 jarige leeftijd komt Theophiel te overlijden.


Hij had officieel het beroep van "aannemer van Begrafenissen" en investeerde in zijn eigen rouwkapel (wat in die tijd een stevige investering was) en huurde geregeld een "paardencorbillard" of een rouwkoets.

Al snel werd hij een gerespecteerd leider van Uitvaartceremoniën en mocht tal van Burgemeesters en Schepenen van Borgerhout alsook sportkampioenen uit die tijd zoals Charel Verbist, naar hun laatste rustplaats begeleiden.

1930 Sint-Janstraat 9


1930. Verhuis naar de Sint-Janstraat 9. Het pand aan de Stenenbrug werd al snel te klein. Henri keek uit naar een huis met een achterbouw waar hij de rouwkapellen, kaarsen, kisten en een voorraad rouwkransen kon stockeren. Het huis aan de Sint-Janstraat 9 bleek hiervoor geschikt.

Het huis werd gerenoveerd tot winkelpand met woonvertrekken en de achterbouw werd geïnstalleerd om alles proper op te slaan.

Sinds toen is het oud huis Heiremans in de Sint-Janstraat een begrip.

1950 - Na-oorlogse jaren

1950. Kort na de oorlog moest er terug flink geïnvesteerd worden in modernisering, onder andere van het rollend materieel. Er werd een eerste autolijkwagen aangekocht. Een Dodge Coronet omgebouwd tot lijkwagen. Ook werd er een nieuwe lijkbaar aangekocht (wat in die tijd ongeveer evenveel kostte als een wagen) met vergulde randen en vergulde stiksels.

Intussen werd de begrafenisonderneming een grote firma. Met de geïntegreerde drukkerij werden rouwbrieven gedrukt voor tal van Antwerpse begrafenisondernemingen. Gerard, de zoon van Henri specialiseerde zicht in het uitvoeren van de Begrafenissen. Zijn broer stond in de drukkerij.

Henri ging het wat rustiger aan doen, hij zag dat het goed was.

De vierde generatie

1970. De volgende generatie staat klaar. De firma Heiremans werd een waar begrip in Borgerhout en daarbuiten. Door de perfecte ceremoniële begeleiding en de toewijding waarme al het materiaal werd behandeld, de ontegensprekelijke zorgen die uitgingen naar de getroffen families kon Gerard het niet meer allemaal alleen doen. Zijn enige zoon Eddy stapte op vroege leeftijd mee in de zaak. Zijn vooruitstrevende visie en zin voor ondernemen bracht de firma Heiremans naar een hoger niveau.


Een eerste bijhuis werd aangekocht op het Laar in Borgerhout. De kledij van de kistdragers werd gemoderniseerd en er werd geïnvesteerd in reclame. Nuttige reclame waarmee de mensen iets mee zijn. De jaarkalender van Begrafenissen Heiremans werd een feit. Een handige jaarkalender in pocketformaat met nuttige telefoonnummers zoals diegene van de politiediensten en gemeentediensten.

Buiten de Dodge Lijkwagen werd nu ook geïnvesteerd in een Dodge Volgwagen om de families van de kerk naar de begraafplaats te voeren. Hiermee kon ook de ceremonie voor huwelijken gedaan worden.

De vierde generatie begrafenisondernemers, van vader op zoon was een feit.

1980 - Een nieuw concept

1980. Een nieuw concept in de begrafenissector.

Eddy was steeds inventief om families de meest complete service te kunnen bieden. Geld om de stadsmortuaria te onderhouden was er niet en deze waren in erbarmelijke staat. Eddy opende één van de eerste private rouwcentra in Vlaanderen. Een plaats waar familie en vrienden in alle eerbied, waardig afscheid konden nemen van hun dierbare. In een aangepast kader met zelfgekozen muzikale omlijsting. Ook gaf dit een nieuwe dimensie aan de burgerlijke uitvaart, welke normaal in de wachtkamer aan de begraafplaats moest gebeuren.

Er werden drie nieuwe lijkwagens aangekocht en twee stretch limousines. De drukkerij werd gescheiden van de begrafenisonderneming omdat investeringen in de nieuwe druktechnologie te duur waren in die tijd en Eddy wilde zich specifiek richten op ceremonie en begeleiding van mensen. Buiten begrafenissen en crematies deed Eddy ook de ceremonie van tal van huwelijken in het Antwerpse.

Gerard was op leeftijd gekomen om het wat rustiger aan te doen, maar zag dat zijn opvolging in goede handen was.

Jaren 90 - Uitbreiding

1991. In de jaren negentig heeft Eddy steeds flink geïnvesteerd in de dienstverlening. Er werd een grote garage met magazijn voor kisten aangekocht en er werden bijhuizen geopend in Borsbeek aan de Robianostraat, in Deurne aan de Ruggeveldlaan, Wim Saerensplein en in Wommelgem, aan de Sint-Damiaanstraat. Telkens om nog dichter bij de mensen te staan.

De limousines werden te kostelijk en minder en minder gevraagd en dus werd ook de diensteverlening voor huwelijken afgebouwd.

Er werd gezocht naar de meest degelijke kistenleveranciers, autoreparateurs, kunstbloemenleveranciers om toch maar de beste service aan de beste prijs te garanderen.

De kledij van de dragers werd gemoderniseerd en het uitzicht van de winkels werd eigentijds.

2000 - De vijfde generatie

Er stond alweer iets te gebeuren in de sector. Door het succes van crematie werden de plechtigheden in de aula's van het crematorium minder en minder persoonlijk. Door wanbeleid in de intercomunales werden de crematoria meer en meer fabrieks-toestanden. Eddy begon te denken.

Er werd een huis met aangerenzende bouwgrond aangekocht op de Te Boelaarlei. Het huis werd afgebroken en er werd beslist een nieuwbouw te zetten, een centrum dat zich volledig leent aan het afscheid nemen. Tot in de kleinste hoekjes en kantjes. Het eerste Vlaamse Uitvaartcentrum was geboren.

De zonen van Eddy hebben de passie om het familiebedrijf en de traditie verder te zetten.

2010 - Uitbreiding naar de kempen

De uitbreiding naar de kempen is een feit met de opening van het Uitvaartcentrum in Schilde.

Generatiewissel

Begrafenissen Marschang - een lange geschiedenis

We gaan even terug naar de jaren 1860 – 1870.

Toen overgrootvader Frans Marschang in het huwelijksbootje stapte met een dochter van een binnenschipper, met name Maraine Vandenbroeck, werd hun huwelijk bezegeld met de geboorte van 3 zonen, respectievelijk, ALFONS, ALEXANDER en HIPPOLYTE Marschang.

Overgrootvader Frans was een veelzijdig en creatief man.

Hij opende een winkeltje, een soort supermarktje, gelegen aan de VAARTDIJK ZUID (de huidige Ijzerlaan) op ‘Den Dam’

Hij specialiseerde zich in de verkoop van allerhande schippersbenodigdheden, zoals ankers, touwen, teer, lampen, olie enz…

Hij verkocht ook proviant maar vooral kappertjes (bruine aarden kruiken) Jenever.

Met zijn bootje ‘een Brabandertje’ roeide hij steevast naar de schepen toe en werd op die manier een shipschandler avant la lettre.

Naast deze activiteiten baatte hij in het winkeltje een soort café uit en was hij ook gelegenheidshaarkapper (barbier)

Frans was een devoot en christelijk man die innig verbonden was met de kerkfabriek van Sint-Lambertus (aan de dam) en werd na een tijdje koster.

In die tijd was het de gewoonte dat bij een overlijden de koster werd geraadpleegd om de uitvaart te regelen. Zo kwam hij op het idee om begrafenisondernemer te worden.

In 1893 startte hij samen met Maraine en zijn drie zonen de uitvaartonderneming. Een mooi uithangbord verscheen met als opschrift Begrafenissen Marschang – Vandenbroeck – bloemen en kroonen.

De familiezaak werd bekend en verzorgde toen meestal de uitvaarten van binnenschippers, maar ook de vleeshandelaars van de slachterij werden (trouwe) klanten.

De zaken gingen goed en de kinderen namen het bedrijf over. Al gauw bleek dat Hippolyte de pienterste van de drie zonen was en na een aantal jaren nam hij de leiding en kocht zijn broers uit.

De verhuis van de Vaartdijk-Zuid naar de Trapstraat in Antwerpen bleek zijn vruchten af te werpen en het aantal uitvaarten steeg gestaag.

Zelfs tijdens de oorlogsjaren bleef de naam Marschang bij een overlijden in de binnenscheepvaart een begrip.

Hippolyte huwde met Catharina Van Nynatten, een dochter van een bekende vleeshandelaar aan de slachterij in de Lange Lobroekstraat en ze kregen een zoon Frans.

Opnieuw kreeg het bedrijf een uithangbord, ditmaal met de vermelding

‘H. Marschang en zoon’

Frans jr. trouwde met Rosa Vandevliet, dochter van een transportbedrijf en kreeg op zijn beurt een zoon die ook Hippolyte werd genoemd.

Frans jr. bouwde de zaak verder uit en hield er in de jaren 80 een wagenpark met 6 Cadillacs op na. Het bedrijf kreeg naam en ook de eer om van enkele bekende Vlamingen de uitvaart te mogen verzorgen, zoals burgemeester Detiège, minister van staat Major, maar ook Armand Preud’homme.

Het gebouw aan de Trapstraat werd te klein en Frans jr. besloot aan de Van Kerckhovenstraat een pand te kopen en te verbouwen tot het eerste privaat mortuarium van de Stad Antwerpen.

Dit werd meer dan een succes. Terwijl je zoals gebruikelijk in die tijd, een overledene in het ziekenhuis kon begroeten werd privé de mogelijkheid geboden om van iemand, in huiselijke sfeer afscheid te kunnen nemen.

"Iets wat me al die jaren is bijgebleven is de ramp met 2 binnenvaartschepen, die op kerstavond vergaan zijn en waardoor er eensklaps drie volwassenen en vier kinderen zijn omgekomen.

De beelden van die begroetingen die daarna volgden in de rouwkamer, waren onbeschrijflijk, daar waren geen woorden voor." aldus Titte Marschang.

Titte - Hippolyte jr. legde voor het eerst contact met het Nederlands uitvaartverzekeringbedrijf DELA en begon zich te specialiseren in het repatriëren van buitenlanders die in Antwerpen overleden waren.

In 1993 vierde de firma Marschang het honderdjarig bestaan en werd er een filiaal geopend in Halle Zoersel. De familie Marschang had hier al jaren een buitenverblijf en goede locale contacten.

Met de binnenscheepvaart was de beste binding. Titte werd zelfs erevoorzitter van de schippersbeweging ‘The Flintstones’ en was lid van de scheeps-boys en-girls.

Alle miss-scheepvaartverkiezingen heeft hij meegemaaktt in salons DE GRUTER.

Titte werd ook bezieler van het kerkschip en goede vriend van aalmoezenier Machar.

Ook met Pater Theo (café zonder bier/onze dokken) waren er uitstekende contacten.

Titte had geen directe opvolging en ging het gesprek aan met Eddy Heiremans van uitvaartcentrum.be. Een samenwerking was geboren.

Titte Marschang zette zijn schouders mee onder de opening en opstart van het Uitvaartcentrum Schilde en werkt uitvaartcentrum.be mee uit tot waar het bedrijf nu staat.

De laatste rustplaats

De laatste rustplaats

De laatste rustplaats is traditioneel een begraafplaats of kerkhof.
De naam Kerkhof slaat terug op de tuin rond de kerk waar de parochianen vroeger werden begraven. Door de groei van de bevolking moesten parochies en gemeenten uitwijken naar andere plekken dan in de tuin van de kerk en kwamen er begraafplaatsen.

In principe mag je kiezen op welke begraafplaats je dierbare de laatste rustplaats krijgt. In de gemeente van woonst zal dit altijd gratis zijn (buiten concessie- of zerkkosten). Wil je in een andere gemeente dan die van woonst komen te rusten, is de kans groot dat hiervoor een retributie zal moeten betaald worden.

Voor de locale tarieven kan je gerust bij je begrafenisondernemer of uitvaartcentrum terecht. Wij kijken dit graag en geheel vrijblijvend voor je na.
Bijvoorbeeld in onze Uitvaartcentra kunt u rekenen op een stijlvolle, doch ongedwongen dienstverlening. Een team van ervaren medewerkers staat voor u klaar om de koffietafels, rouwmaaltijd of afscheidsreceptie te laten verlopen zoals u het wenst. Ook luisteren we graag naar jouw idee voor de invulling van dit moment. Waarom bijvoorbeeld de afscheidsreceptie niet buiten houden?
Muziek op de uitvaart

Muziek op de uitvaart

Muziek vinden om het afscheid op te luisteren kan soms moeilijk zijn, maar hoeft het niet te zijn. Misschien zijn er wel liedjes die je aan mooie anekdotes of momenten doet denken die je samen met je dierbare deelde? Denk maar aan bijvoorbeeld de openingsdans van het huwelijk van je dierbare of het liedje dat op de radio speelde bij een bijzonder moment?

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden

Je kan het levensverhaal van je dierbare kracht bij zetten met beelden. Want beelden zeggen vaak meer dan 1000 woorden.

Van jouw aangeleverde fotos of videobestanden maken wij een onvergetelijke montage. Op muziek, een doorlopende fotocarousel of gewoon één sprekende foto die gedurende de plechtigheid het display siert.
De rouwwagen of lijkwagen

De rouwwagen of lijkwagen

De rouwwagen, ceremoniewagen, lijkwagen, ... de auto die instaat voor het laatste vervoer krijgt veel namen.

Vroeger paard en kar, vandaag gemotoriseerde bolides. Uitvaartcentrum.be beschikt over een constant wagenpark van 4 stijlvolle rouwwagens. Dagelijks schoongemaakt, klaar om jouw dierbare te begeleiden naar de laatste rustplaats.
De Uitvaartfotograaf

De Uitvaartfotograaf

Vroeger was het een traditie om het afscheid op gevoelige plaat vast te leggen. Men kreeg na afloop een mooi fotoboek als herinnering aan dat bijzonder moment van afscheid nemen.
Immers, een uitvaart is een mijlpaal in het mensenleven. Net zoals een geboorte, een huwelijk of bijzonder familiefeest.

De facetten

Het afscheid

Het afscheid

Het Uitvaartcentrum Schilde beschikt over 2 aula's en een 2 openlucht aula's op het Mijmerterras of aan de Stille Weide.
 • De benedenaula kijkt uit over het Mijmerterras naar de bosrijke omgeving. Vlot toegankelijk biedt deze aula plaats aan 10 tot 500 personen.
 • De buitenaula of openlucht aula leent zich perfect voor een afscheid in openlucht bij mooi weer. Door de audio door te trekken naar de tuin, kan men genieten van de prachtige muziek die het afscheid uniek maakt.
De Koffietafel

De Koffietafel

Met 1 zaal voor koffietafels, bieden we plaats aan 25 tot 200 personen voor een sfeervolle koffietafel, rouwmaaltijd, afscheidsreceptie of beter gezegd, een samenzijn waar u zich goed bij voelt.
De Rouwkamers

De Rouwkamers

Onze 2 rouwkamers geven de familie de mogelijkheid om in alle intimiteit en sereniteit afscheid te nemen van hun dierbare. De kamers kunnen ingericht worden met persoonlijke fotokaders of kunstwerken en bieden de mogelijkheid om muziek naar keuze af te spelen bij het rouwbezoek.
Het logo van uitvaartcentrum.be

Het logo van uitvaartcentrum.be

Sereniteit, familiewaarden en respect voor iedere wens, daar staat het logo van Uitvaartcentrum.be voor. Met ruimte voor zowel traditie als originaliteit en persoonlijkheid. In alle intimiteit verzorgen wij uitvaarten die bijblijven, die troost bieden in tijden van immens verdriet.

Bij ons valt u terug op meer dan 135 jaar ervaring van 4 families begrafenisondernemers die de handen in elkaar hebben geslagen. Samen blijven we investeren in infrastructuur en vernieuwing, zonder onze tradities en waarden uit het oog te verliezen.

Indien gewenst, staan we onze klanten ook bij met advies over praktische zaken. Van het moment dat u een dierbare verliest tot en met een mooi aandenken: wij hebben alles in huis. Het logo staat ook voor die veelzijdigheid.

Uitvaartkantoor Antwerpen Stad

Uitvaartkantoor Antwerpen Stad

In de Antwerpse binnenstad is uitvaartkantoor Begrafenissen Bogaers een begrip. Reeds generaties lang zorgt de familie Bogaers voor de laatste reis van de Sinjoren.
Begrafenisondernemer Bogaers heeft het voorrecht om een afscheid mooi vorm te geven.
Of het nu gaat om een statige begrafenis in de prachtige kathedraal of één van de andere monumentale kerken die de stad rijk is, of een intiem afscheid in een idyllisch kader zoals de kapel van het Elzenveld of Centrum Amuz in de Kammenstraat. Uitvaartverzorging Bogaers gaat met u op zoek naar een passend afscheid, volgens uw budget.

Thema uitvaart

Thema uitvaart

Er zijn veel manieren om een uitvaart een persoonlijk tintje te geven. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een (zelf) beschilderde kist, een rouwkaart van een kindertekening, een boeket in de kleuren van de sportclub. Ook kunnen bijvoorbeeld het voetbalteam een rol spelen bij de ceremonie. U bepaalt hoe de uitvaart van uw dierbare eruitziet. De uitvaartconsulenten van uitvaartcentrum.be denken graag met u mee over een liefdevol en bijzonder afscheid. Bespreek uw ideeën en wensen met uw uitvaartconsulent zodat de uitvaart van uw dierbare precies wordt zoals u wilt.

Uitvaartcentrum Brasschaat

Ook als inwoner van Brasschaat kan u terugvallen op onze jarenlange ervaring als het gaat om het regelen van een uitvaart, een begrafenis of een crematie voor uw dierbare.

We komen graag aan huis om te luisteren naar uw wensen. Met heel veel zorg en oog voor details zullen we de begrafenis of crematie plannen en ook uitvoeren.

We gaan samen met u kijken naar de uitvaartlocatie waar u het beste gevoel bij heeft. Of het nu gaat om je parochiekerk, thuis of elders.

Uitvaartcentrum met ervaring

Uitvaartcentrum.be heeft jarenlange ervaring (sinds 1880) en is gespecialiseerd om net dat afscheid te creëren dat je dierbare verdient. Waardig in alle opzichten. Met oog voor budget en wensen gaan we heel zorgvuldig tewerk.

Nazorg

Ook na de uitvaart staan we voor jou klaar met advies, opvang voor rouwverwerking en begeleiding in de administratie.

Welkom, wij zijn er voor u.

Welkom, wij zijn er voor u.

Wanneer de grond wegzakt onder uw voeten, staan wij er om u op te vangen. Bij ons valt u terug op een familiebedrijf van vijf generaties en meer dan 135 jaar ervaring. Onze expertise in waardig afscheid garandeert een professionele aanpak en een persoonlijk verhaal.
Ieder mens kleurt zijn leven anders in.
Alle geloofsovertuigingen en persoonlijke voorkeuren vinden bij ons een plek. Samen met u creëren we een afscheid op maat, met fijnzinnige details.

Ontzorg je nabestaanden

Ontzorg je nabestaanden

Met de uitvaart voorafregeling van uitvaartcentrum.be ontzorg je jezelf maar ook je nabestaanden. Alles kan tot in detail besproken worden. De manier van opbaring, je afscheidslocatie, vormgeving van het drukwerk, muziek, ...

Maar het belangrijkste is, je hebt zelf de touwtjes in handen. Je gaat zover in detail als je zelf maar wil. Enkel je wensen registreren of meteen ook een voorschot betalen op je uitvaart?
Het kan allemaal.
Zolang je zelf maar een goed gevoel hebt.

Ons centraal meldnummer
03 235 40 21
Onze uitvaartcentra

Onze uitvaartcentra

Het Antwerps Uitvaartcentrum en het Uitvaartcentrum Schilde zijn onze eigen gebouwen. Veelzijdige locaties ontworpen om afscheid te nemen. Met een verscheidenheid aan grote en kleine aula's, binnen of in openlucht, zalen voor koffietafels, recepties, buffetten e.d.

Neem zeker een kijkje verder op onze website bij de rubriek Uitvaartcentrum.

De dag van het afscheid zorgen we ervoor dat alles netjes is geregeld en deze dag onvergetelijk is.

Je consulent zal je verwelkomen op de afscheidslocatie en stelt jouw en je familie voor aan onze assistenten en begeleiders.

Tenzij anders besproken, zal je consulent ook het afscheid voorgaan. Zo voelt het voor jou toch enigszins vertrouwd aan en wordt het afscheid écht persoonlijk.

De ceremoniemeesters van uitvaartcentrum.be zijn deskundigen in het vak met meer dan 20 jaar ervaring.

December 2002, het Antwerps Uitvaartcentrum opende de deuren.

Met een bang hartje kwam Eddy Heiremans ermee naar buiten. Een nieuw en ongekend concept in de uitvaartsector. Een alternatief voor kerk en crematorium voor de afscheidsplechtigheid, een vernieuwend gegeven voor de koffietafels.

Echter, de persoonlijke aanpak en het voordeel dat heel de uitvaart op één locatie kon besproken, georganiseerd en uitgevoerd worden, deed vele mensen beseffen dat afscheid nemen toch anders kan. Met respect, eerbied en persoonlijke toetsen voorop wordt er invulling gegeven aan de uitvaarten.

Augustus 2003, Begrafenisondernemer Jef Geyskens komt praten met de familie Heiremans.

Augustus 2003, Begrafenisondernemer Jef Geyskens komt praten met de familie Heiremans.

De man heeft geen opvolging om zijn levenswerk verder te zetten en ziet in Eddy Heiremans en de zonen een bondgenoot die een persoonlijke aanpak en eerlijkheid hoog in het vaandel draagt.

Het tweede bedrijf sluit zich aan bij Uitvaartcentrum.be. De basis voor uitbreiding naar de Antwerpse kempen wordt gelegd.

November 2006, een pand wordt aangekocht langs de Turnhoutsebaan in Schilde.

November 2006, een pand wordt aangekocht langs de Turnhoutsebaan in Schilde.

Een nieuw uitvaartcentrum voor de Antwerpse Kempen wordt uitgedacht, getekend, hertekend. Tot in de kleinste details wordt nagedacht over de vorm van het gebouw, de inplanting in de omgeving, de ruimtes en de materialen.

Augustus 2007, de website uitvaartcentrum.be wordt uitgedacht.

Het zou buiten het digitale naamkaartje van de firma ook een online platform worden dat zicht leent tot afscheid nemen, rouwen, contact leggen met de nabestaanden. Als eerste wordt de mogelijkheid geboden om online te condoleren en ontstaat ook in de uitvaartsector de eerste webshop die online rouwboeketten aanbiedt.

September 2008, Begrafenissen Geyskens bouwt aan de toekomst

September 2008, Begrafenissen Geyskens bouwt aan de toekomst

Langs de Turnhoutsebaan in Schilde prijkt een grote spandoek 'Begrafenissen Geyskens bouwt aan de toekomst'. De kelder wordt uitgegraven en de bouw van het Uitvaartcentrum Schilde wordt gestart.

Oktober 2008 - Welkom begrafenissen Marschang

Begrafenissen Marschang, een gerenomeerd uitvaartbedrijf in de Antwerpse Stad, met bijhuis in Zoersel (Halle), komt in gesprek met de familie Heiremans. De familie Marschang vind geen opvolging in de volgende generatie en ziet zich met uitsterven bedreigt. Ook zij vinden in Uitvaartcentrum.be een bondgenoot om de familiale waarden in een uitvaartbedrijf te respecteren en te waarborgen.

Oktober 2010, het Uitvaartcentrum Schilde opent de deuren.

Oktober 2010, het Uitvaartcentrum Schilde opent de deuren.

Toenmalig burgemeester mevrouw Yolande Avontroodt mag het lintje knippen en officieel als eerste het gebouw inspecteren. Vernieuwend, met respect voor de groene omgeving en voldoende ruimte voor afscheid, is inmiddels het Uitvaartcentrum Schilde een begrip in de grote regio.

Januari 2015, welkom Begrafenissen Bogaers

Januari 2015, welkom Begrafenissen Bogaers

Ook begrafenissen J. Bogaers sluit zich aan bij uitvaartcentrum.be. Het uitvaartkantoor in de oude Antwerpse Binnenstad krijgt een grondige make-over en wordt het vlaggenschip van de nieuwe huisstijl van uitvaartcentrum.be.

2016 - Rouwpagina.be

De digitale evolutie staat niet stil, ook in het uitvaartlandschap.
Uitvaartcentrum.be bouwt een online platform uit, ontworpen om afscheid te nemen. Mensen kunnen hun medeleven betuigen aan familie, herinneringen delen, foto's of video's delen.

De klant heeft een heuse klantenzone waar alle documentatie en informatie is verzameld. Ook is een communicatie kanaal ingebouwd in de klantenzone om snel en efficiënt te communiceren met de consulent.

Mei 2019 - Vernieuwing audio visueel systeem

Technologie speelt vandaag een grote rol in het leven. Dit is niet anders bij afscheid nemen.
Er wordt gezocht naar een nieuw audio-visueel systeem en toegepast in het Uitvaartcentrum Schilde.

Op deze manier kunnen we nog meer tegemoetkomen aan de wensen van de nabestaanden en hoog kwalitatieve uitvoering garanderen.

September 2019, de website krijgt een volledige make-over.

Niet alleen het ontwerp wordt aangepast aan de huisstijl, maar ook de motor krijgt een flinke update. Op deze manier kunnen we u nog sneller en efficiënter begeleiden doorheen het rouwproces.

En de toekomst... die is verzekerd.

Benjamien Heiremans, vijfde generatie van vader op zoon, staat in voor het dagelijkse bestuur van Uitvaartcentrum.be. Samen met zijn partner Sofie, een team van gedreven consulenten en tonnen ervaring en know-how van zijn vader, de families Geyskens, Marschang en Bogaers, zorgt hij ervoor dat het bedrijf bestand is tegen de toekomst.

Vernieuwend, met respect voor traditie zullen de familiewaarden verder worden uitgedragen.

Natuurbescherming

Bij uitvaartcentrum.be staat natuurbescherming mee voorop. Samen met onze producenten gaan we constant op zoek naar verbeteringen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

We ondersteunen nieuwe bosbouw, gebruiken uitsluitend duurzame of recycleerbare materialen en worden enkel mulievriendelijke producten gebruikt.

Natuurbehoud

uitvaartcentrum.be staat ook voor natuurbehoud. Zo is onze parking rond het uitvaartcentrum in Schilde een 100% groene parking en investeerden we in de aankoop van een natuurdomein om het groenbehoud te garanderen. Ook in Antwerpen creëerden we een groene mijmertuin.

Exclusiviteit kan ieder aspect van de uitvaart betreffen.

 • Uitvaartplechtigheid in eigen tuin of op een andere bijzondere locatie
 • Luxe rouwkaarten
 • Exclusieve rouwadvertentie op prominente plaats in iedere gewenste krant
 • Toepassen van thanatopraxie, uitgebreide verzorging
 • Opbaren thuis
 • Speciaal vervoer op de dag van de uitvaart
 • Regelen van live muziek door professionele musici
 • Hoogstaande catering
 • Bijzondere bloemstukken


Het is bijna onmogelijk om iedere wens, welke ooit door uitvaartcentrum.be is vervuld, hier te noemen. Van eenvoudige wensen zoals het loslaten van witte duiven en oplaten van ballonnen, tot het realiseren van een plechtigheid in een schouwburg met medewerking van meerdere orkesten.

‘alles is mogelijk, mits men de wet niet overschrijdt’

Dit is het uitgangspunt van uitvaartcentrum.be. Een exclusieve uitvaart vraagt om ruime ervaring, intensieve voorbereiding, goed overleg en een gedegen planning. Onze uitvaartconsulenten zijn op deze taak berekend. Nadat wij uw wensen samen met u goed in kaart hebben gebracht, ontvangt u een duidelijke offerte. Zo weet u op voorhand welke kosten uw wensen met zich meebrengen. Op deze manier kunt u weloverwogen beslissingen nemen en komt u ook bij een luxe en/of exclusieve uitvaart na afloop niet voor onaangename verrassingen te staan.
Heeft u specifieke wensen voor een uitvaart? Wij helpen u graag.
Elke uitvaart is uniek. Vraag daarom bij ons, geheel vrijblijvend, een offerte op maat aan. Wij gaan onmiddellijk voor u aan de slag. Bij een tasje koffie overlopen we alle mogelijkheden en toetsen we deze aan uw wensen. Hetzelfde moment nog krijgt u uw gedetailleerde offerte.
Welkom bij Begrafenissen Marschang

Welkom bij Begrafenissen Marschang

Begrafenissen Marschang heeft een jarenlange traditie. Sinds 1893 bieden ze een hand om u te begeleiden en een troostende schouder bij het overlijden van een familielid.

Van oudsher zorgen ze voor een persoonlijk afscheid van de overleden schippers en tal van bekende en minder bekende Antwerpenaren.

Bijzonder rouwvervoer

Ieder mens is uniek, dus het afscheid mag gepersonaliseerd worden tot in de kleinste details.
Daarom besloot uitvaartcentrum.be opzoek te gaan naar een partner in bijzonder rouwvervoer.

Of het nu gaat om de rouwfiets, rouwkoets, oldtimer of de hyper-moderne Tesla rouwwagen? Wij zorgen ervoor.

Hieronder vindt u een greep uit het aanbod.
Onze huisfotograaf stelt zich discreet op en mengt zich tussen de gasten om zo die bijzondere momenten vast te leggen. Op de dag van het afscheid gaat er immers heel veel aan je voorbij.

In een stijlvol fotoboek op luxepapier geprint, kan u nog eens bewonderen wie er jou steunde op de moeilijkste dag in je leven. De kinderen die een afscheidsbrief voorlazen, de kleinkinderen die een bloemetje bij de kist leggen.
Het zijn allemaal toch mooie en bijzondere momenten die je graag nog eens herbeleeft?

Het logo is opgebouwd in 3 delen met als kernwoorden 'ondersteuning' en 'loslaten'. De donkergrijze vlakken stellen onze consulenten voor die de lichte grijze vlakken begeleiden en ondersteunen bij het afscheid nemen van hun dierbare, het gekleurde vlak.

1910: Het ontstaan

Begrafenissen J. Bogaers zag het daglicht in 1910. Onder de naam 'Huis Van Vertrouwen' op de Amerikalei in Antwerpen.

Een uitvaartkantoor waar mensen werden ontvangen in tijden van verdriet. De familie Bogaers deed al het mogelijke om een afscheid zo stijlvol mogelijk uit te voeren.

1962: De uitbreiding

In de jaren '60 was het duidelijk dat de firma Bogaers 'Huis van Vertrouwen' een gevestigde waarde werd in de Antwerpse binnenstad. Om de familie nog meer service te bieden, verhuisde het huis van vertrouwen van de Amerikalei naar de Kasteelstraat.
Er werd een winkel geopend waar niet alleen rouwenden de uitvaart kwamen regelen maar ook bloemen konden kopen.

1969: De nieuwe generatie

Eind de jaren '60 kwam de nieuwe generatie binnen de familie aan zet. Jef Bogaers opende een tweede filiaal in de binnenstad. De Kasteelpleinstraat zou vanaf dan fungeren als kantoor en winkel. Meer centraal gelegen aan het oude Justitiepaleis op het prestigieuze Antwerpse Zuid.

2008: De make-over

De bakermat waar de firma Bogaers reeds 50 jaar actief is, ondergaat een metamorfose. De winkel in de Kasteelstraat werd volledig heropgebouwd en aangepast aan de hedendaagse noden. Ook de manier van afscheid nemen verandert, dus mag de manier van presentatie ook mee veranderen.

2016: Nieuwe look, klaar voor de toekomst

In 2016 treed de firma Bogaers toe tot uitvaartcentrum.be. Met de verhuis naar een modern pand in de Kasteelpleinstraat, een frisse toegankelijke huisstiijl en een uitbreiding van de dienstverlening is het bedrijf van de familie Bogaers klaar voor de toekomst.
Bel Snel03 309 43 25
24 op 7 bereikbaar032354021
Al meer dan 30 jaar uw lokale begrafenisondernemer

Al meer dan 30 jaar uw lokale begrafenisondernemer

Wat in de jaren 1980 begon met een uithangbord bij de lokale bloemisterij aan de Robianostraat, werd een uitvaartkantoor in dezelfde straat en een begrip in de dorpskern van Borsbeek. Na het opfrissen van het servicepunt aan de Sint-Damiaanstraat in Wommelgem kreeg ook de vestiging in Borsbeek een volledige make-over.

Bij ons kan u rekenen op een familiebedrijf van vijf generaties met meer dan 135 jaar ervaring in het organiseren van begrafenissen en crematies.
Inmiddels is Benjamien Heiremans al dertien jaar actief in het familiebedrijf en sinds vijf jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse werking.

Samen met een sterkt team verzekert hij de toekomst en kijkt hij erop toe dat de kwaliteitsgarantie, persoonlijke aanpak en budgetvriendelijkheid de belangrijkste pijlers van de zaak blijven.

Zonder waardevolle tradities opzij te schuiven, geven we ook plaats aan nieuwe invullingen. Wil je een volledig gepersonaliseerde uitvaart met beelden, livemuziek en mooie details? Wil je een sobere begrafenis of een crematie met een ecologische toets zoals een biologisch afbreekbare urn? Of wil je het leven vieren op een manier dat iedereen voor altijd terugdenkt aan jouw dierbare?
Ons vakmanschap en ervaring zorgt ervoor dat alles tot in de kleinste puntjes wordt geregeld.

Ook na de uitvaart laten we je niet los. We verlenen advies over juridische en praktische zaken waar u zelf misschien nog niet aan had gedacht.

Voor wie daar nood aan heeft, reiken we suggesties aan die kunnen helpen met het verlies te plaatsen. Denk maar aan een goed gesprek, een luisterend oor, een schouder om op uit te huilen.

Hoe gaan we tewerk?

Eerst voeren we een kennismakend gesprek bij een tasje koffie. Als jij rustig je verhaal hebt kunnen doen, gaan we alle opties mooi overlopen.
We maken samen met jou een overzicht en bekijken alle pro's en contra's. Desgewenst geven we je nog wat interessante lectuur mee naar huis, zodat je in een rustige omgeving alles nog eens kan nalezen.

Wanneer jij er klaar voor bent, leggen we de puzzel samen met jou in elkaar. We maken een digitaal dossier op dat jij op elk moment kan aanpassen, aanvullen en bijsturen.

Wil je een uitvaartcontract zodat je jouw wensen kan laten registreren en koppelen aan je 'laatste wilsbeschikking' op de gemeente? Dan maken we samen alle documenten klaar.
Wat volgt?

Wat volgt?

Wanneer we samenkomen, maken onze consulenten graag tijd om eerst te luisteren naar uw verhaal. Uw wensen. Dit is immers belangrijk om inzicht te krijgen in enerzijds de familiale banden en anderzijds de manier waarop uw dierbare leefde. Soms is het ook gewoon zo dat we op deze manier ook best het afscheid organiseren.


Zo creëren we samen met u een uniek afscheid. Met dat verschil dat we alle zorgen, organisatie praktische dingen uit handen nemen. Want u heeft de tijd nodig om het verlies te verwerken.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Indien je dit wenst, helpen wij je zoeken naar de juiste muziek. Onze ervaring en expertise kan je mee opweg helpen naar het vinden van de juiste versie of die juiste noot die het geheel onvergetelijk maakt.

Wens je misschien live muziek? Dat kan natuurlijk ook. Vraag ons naar het onuitputtelijk aanbod van muzikanten die vol overgave de uitvaart van jouw dierbare willen opluisteren.
Uw parochiekerk

Uw parochiekerk

Een afscheid in uw parochiekerk wordt omkaderd door onze ceremoniële begeleiding. Statig met persoonlijke toetsen, oog voor detail en respect voor traditie. Zo kan je een kerkelijke uitvaart door ons begeleid het best omschrijven.

Wij organiseren, ondersteunen en begeleiden u met de beste zorgen. Onze ceremoniemeesters zijn meesters in hun vak, onze medewerkers nauwkeurig opgeleid.

Achter de schermen

intussen werken onze consulenten heel hard om een waardig afscheid te creëeren

 • we regelen rouwbezoeken zodat u nog een laatste maal bij uw dierbare kan zijn
 • we brengen alle overheidsinstanties op de hoogte van het overlijden zodat de administratie vlot verloopt en snel over de nodige documenten kan beschikken
 • we regelen alle praktische afspraken met crematoria, begraafplaats, aula, kerk, parochie e.d.
 • we zorgen voor een mooie herinneringsmontage met foto’s en muziek
 • onze huisbloemist gaat aan de slag om je gekozen rouwstukken met alle zorg vorm te geven
 • onze fleetmanager zorgt voor een uiterst nette rouwwagen
 • we werken voor u de rouwmaaltijd uit
 • we plannen het juiste personeel in om uw afscheid onvergetelijk te maken

Interesse?


Neem contact met ons op. We maken een afspraak
in een servicepunt bij jou in de buurt of komen thuis met al onze informatie.

Wat denken andere klanten?

Om onze kwaliteit te garanderen en tijdig bij te kunnen sturen waar nodig, krijgen onze klanten na afloop steeds een bevraging naar hun ervaring met uitvaartcentrum.be. De algemene score op 10 geeft een mooi 9,2.

Dit komt omdat onze medewerkers zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor hun taak als uitvaartconsulent.

Voor het dagelijks bestuur en management van het bedrijf, draagt de familie Heiremans persoonlijke aanpak hoog in het vaandel en gaat investeringen niet uit de weg om de nodige ondersteuning te kunnen bieden aan rouwende families.

Een uitvaart kan ook georganiseerd worden op een vertrouwde locatie. Denk hierbij aan de sportclub, hobbylokalen of bij je thuis.

Wij zorgen voor de aankleding, begeleiding en volledige organisatie om je gekozen locatie om te toveren in een afscheidslocatie.

Expertise en betrokkenheid

Onze expertise garandeert u een professionele aanpak voor een persoonlijk verhaal en een waardig afscheid. Ons team van vaste medewerkers staat dagelijks paraat om u met hart en ziel, met raad en daad en met troostende hand te begeleiden.

Ieder mens kleurt zijn of haar leven anders in. Alle overtuigingen en persoonlijke voorkeuren vinden bij ons een plek. We creëren samen met u een afscheid op maat, met fijnzinnige details. Zonder waardevolle tradities opzij te schuiven, geven wij ook een plaats aan nieuwe invullingen. Wij luisteren naar uw wensen en organiseren de uitvaart zoals u het voor ogen heeft.

In Borgerhout en Schilde staan onze eigen gebouwen, speciaal ontworpen als plek om een uitvaart vorm te geven. We voorzien alle aspecten van het vaar-wel, rustgevende uitvaartaula's, zalen voor koffietafels of afscheidsrecepties en mijmertuinen om zelfs een begrafenis te organiseren in open lucht.
Daarbuiten bieden wij u een hele waaier aan afscheidslocaties zoals kerken, feestzalen of crematoria.
Of waarom het afscheid niet organiseren in u weigen tuin of in de sportclub waar uw dierbare actief was?

03 235 40 21

Bel ons 24 op 24, 7 dagen op 703 236 50 70

... vernieuwend,
met respect voor traditie.