Het artikel is toegevoegd aan je Winkelmandje
De duurzame uitvaart

De duurzame uitvaart

Wat is duurzaam begraven? Duurzaam begraven wil zeggen; begraven of gecremeerd worden met een zo min mogelijke impact voor het milieu.

Zo heb je verschillende mogelijkheden. Het kan gaan van een ecologisch verantwoorde kist tot het te water laten van een biologisch afbreekbare urn.

Sommige gemeenten hebben ook een natuurbegraafplaats. Dit is een deel van een begraafplaats waar een urne kan begraven worden. De natuurbegraafplaatsen zijn sober, zonder hekken, afrasteringen of grafmonumenten.

Een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats, betekent voor altijd onderdeel zijn van de natuur. Uw uitvaartconsulent kan u vertellen of er bij u in de buurt natuurbegraafplaatsen zijn.

Natuurbescherming

Bij uitvaartcentrum.be staat natuurbescherming mee voorop. Samen met onze producenten gaan we constant op zoek naar verbeteringen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

We ondersteunen nieuwe bosbouw, gebruiken uitsluitend duurzame of recycleerbare materialen en worden enkel mulievriendelijke producten gebruikt.

Natuurbehoud

uitvaartcentrum.be staat ook voor natuurbehoud. Zo is onze parking rond het uitvaartcentrum in Schilde een 100% groene parking en investeerden we in de aankoop van een natuurdomein om het groenbehoud te garanderen. Ook in Antwerpen creëerden we een groene mijmertuin.