Uitvaartcentrum
Uitvaartverzorging Bogaers

Uitvaartkantoor Antwerpen Stad

Uitvaartkantoor Antwerpen Stad

In de Antwerpse binnenstad is uitvaartkantoor Begrafenissen Bogaers een begrip. Reeds generaties lang zorgt de familie Bogaers voor de laatste reis van de Sinjoren.

Begrafenisondernemer Bogaers heeft het voorrecht om een afscheid mooi vorm te geven. Of het nu gaat om een statige begrafenis in de prachtige kathedraal of één van de andere monumentale kerken die de stad rijk is, of een intiem afscheid in een idyllisch kader zoals de kapel van het Elzenveld of Centrum Amuz in de Kammenstraat.

Uitvaartverzorging Bogaers gaat met u op zoek naar een passend afscheid, volgens uw budget. Enkele referenties? Begrafenissen Bogaers mocht door de jaren heen alvast instaan voor de laatste reis van tal van Antwerpse Burgemeesters, schepenen en artiesten van radio, tv of kunst. Maar onze zorg is geen privelege.
Sinjoor of niet, bekend of eenzaam, u bent bij ons in goede handen.

Onze Dienstverlening

Door onze dienstverlening zo uitgebreid mogelijk te maken, voorzien we in de meest uiteenlopende zaken om het afscheid uiterst persoonlijk te organiseren.
We zorgen voor de kleinste details om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Een kleine greep uit ons aanbod vind je hieronder.

Rouwdrukwerk

We verzorgen voor u het rouwdrukwerk. Denk maar aan rouwbrieven, de uitnodiging voor de uitvaart. Naast onze klassieke lijnen van rouwbrieven, kunnen we ook heel persoonlijk vormgeven. We werken voorstellen uit en passen aan tot u het juiste gevoel heeft.


Het gedachtenisprentje maken we volledig op maat. We retoucheren de aangeleverde foto's om u alleen maar de beste kwaliteit te geven.
Bedankjes om achteraf te versturen of te bezorgen.
Alles wordt afgewerkt op papier met de hoogste kwaliteit.

Rouwbezoek

Het rouwbezoek of groetmoment kan plaatsvinden in onze rouwkamers. Een intiem groetmoment voor enkele naaste familieleden of een georganiseerd publiek rouwbezoek voor de hele familie, vrienden en kennissen, wij organiseren het voor u. U en uw gezelschap krijgt steeds de beste begeleiding bij het rouwbezoek. U wordt niet aan uw lot overgelaten met uw verdriet.

Ook in thuisopbaring zijn we uiterst gespecialiseerd. Met een dagelijkse controle van het lichaam, begeleiden we u zodat u zo lang mogelijk uw dierbare zo dicht mogelijk bij u kan houden.

 

Afscheidsplechtigheid

Een traditionele begrafenis in de kerk of een persoonlijk afscheid in een aula.
Een uitvaart in intieme kring of met vele genodigden, op een gekende plek zoals onze eigen uitvaartcentra met buitenaula's of crematorium? Of liever toch in eigen habitat zoals een uitvaart in de tuin of in de sportclub?

We bekijken samen met u de kleinste details over de uitvaartlocatie. Tot de juiste stoel toe.

Muziek

Wil je live opluistering tijdens de uitvaart? We hebben een database aan artiesten, klassiek of modern, waar u zeker een mooi gevoel gaat hebben.
Muziek uit eigen repertoire of weet je de juiste titel niet meer? Wij helpen je zoeken tot we het juiste muziekstuk hebben gevonden.

Beeld

We monteren filmfragmenten, foto's of gesproken berichten zodanig dat de beelden mooi tot hun recht komen en zorgen voor een uiterst persoonlijk karakter tijdens de uitvaart.
Geen melige standaard sjablonen, maar volledig op maat gemaakt.

Decoratie

We zorgen voor de decoratie van de afscheidslocatie zoals bloemen rond de urne of bij de kist, of inrichting van de zaal.
Maar inrichting kan ook met kunst, persoonlijke fotokaders of objecten die het geheel een persoonlijk kader geven.

Teksten

Misschien wel de grootste troef van uitvaartcentrum.be.

U hoeft niet opzoek naar ritueelbegeleiders of uitvaartmoderatoren. Uw consulent is opgeleid om de juiste woorden te spreken tijdens de uitvaart.

 

We luisteren graag naar het verhaal over uw dierbare. Op de dag van de uitvaart brengen we het verhaal over in een geheel dat klopt. Zo heeft u maar één contactpersoon nodig die alles tot in de puntjes afstemt op uw gevoel. Zo hoeft u niet telkens weer uw verhaal te doen.

Livestreaming

Op een professionele manier zorgen we voor livestreaming, opname of uitzending van de uitvaart. Op deze manier kunnen mensen die niet in de mogelijkheid zijn de plechtigheid bij te wonen, toch mee rouwen.
Publiek of privé of herbekijken? Wij zorgen er voor.

Rouwwagen

Zelfs de rouwwagen kan je personaliseren bij uitvaartcentrum.be.
Heb je graag een traditionele rouwwagen, een klassieke rouwkoets, classic car of oldtimer?
Of wil je de urne vervoeren met je eigen wagen? Wij zorgen dat dit mogelijk is.

Laatste rustplaats

We bekijken de opties in verband met de laatste rustplaats van uw dierbare.
Wens je je dierbare te begraven en op welke begraafplaats?
Wens je crematie en wat met de bestemming van de as? Misschien uitstrooien, begraven of thuis in de vertrouwde omgeving een warm plekje geven?
We overlopen alle opties, geven je advies in vormgeving van de grafzerk of gedenkmonument of stellen ons gamma van assieraden, sierurnen of andere bewaarrelikwieën ter beschikking.

Rouwmaaltijd of koffietafel

Bij de rouwmaaltijd of koffietafel kijken we samen met jou naar de geschikte locatie en invulling.
Een traditionele broodjesmaaltijd, dessertenbuffet of een warme maaltijd volgens een oud familierecept?

J. Bogaers, een begrafenisondernemer met een verhaal

Hieronder vindt u de beknopte versie van het verhaal achter begrafenissen J. Bogaers. Ben je geboeid door de lange geschiedenis? Kom dan zeker eens langs.

1910: Het ontstaan

Begrafenissen J. Bogaers zag het daglicht in 1910. Onder de naam 'Huis Van Vertrouwen' op de Amerikalei in Antwerpen.

Een uitvaartkantoor waar mensen werden ontvangen in tijden van verdriet. De familie Bogaers deed al het mogelijke om een afscheid zo stijlvol mogelijk uit te voeren.

1962: De uitbreiding

In de jaren '60 was het duidelijk dat de firma Bogaers 'Huis van Vertrouwen' een gevestigde waarde werd in de Antwerpse binnenstad. Om de familie nog meer service te bieden, verhuisde het huis van vertrouwen van de Amerikalei naar de Kasteelstraat.
Er werd een winkel geopend waar niet alleen rouwenden de uitvaart kwamen regelen maar ook bloemen konden kopen.

1969: De nieuwe generatie

Eind de jaren '60 kwam de nieuwe generatie binnen de familie aan zet. Jef Bogaers opende een tweede filiaal in de binnenstad. De Kasteelpleinstraat zou vanaf dan fungeren als kantoor en winkel. Meer centraal gelegen aan het oude Justitiepaleis op het prestigieuze Antwerpse Zuid.

2008: De make-over

De bakermat waar de firma Bogaers reeds 50 jaar actief is, ondergaat een metamorfose. De winkel in de Kasteelstraat werd volledig heropgebouwd en aangepast aan de hedendaagse noden. Ook de manier van afscheid nemen verandert, dus mag de manier van presentatie ook mee veranderen.

2016: Nieuwe look, klaar voor de toekomst

In 2016 treed de firma Bogaers toe tot uitvaartcentrum.be. Met de verhuis naar een modern pand in de Kasteelpleinstraat, een frisse toegankelijke huisstiijl en een uitbreiding van de dienstverlening is het bedrijf van de familie Bogaers klaar voor de toekomst.

Rouwpagina

Luc Plottier
64 jaar
° 15/06/1959
(Antwerpen)
12/02/2024
(Antwerpen)
Joanna Stoops
91 jaar
° 17/06/1932
(Hoogstraten)
19/01/2024
(Deurne)
François Reyniers
88 jaar
° 14/05/1935
(Boom)
03/01/2024
(Antwerpen)
Willy De Caluwe
91 jaar
° 27/09/1932
(Antwerpen)
07/01/2024
(Antwerpen)
René De Mol
84 jaar
° 08/06/1939
(Antwerpen)
10/11/2023
(Antwerpen)
Marnix Danckaers
87 jaar
° 10/06/1936
(Izenberge)
31/10/2023
(Antwerpen)
Willy Janssens
84 jaar
° 25/06/1939
(Antwerpen)
26/10/2023
(Antwerpen)
Johanna Uytersprot
100 jaar
° 21/06/1923
(Denderhoutem)
04/10/2023
(Antwerpen)
Alfons Van Camp
91 jaar
° 21/02/1932
(Boom)
02/10/2023
(Antwerpen)
Thomas Correwyn
82 jaar
° 14/05/1941
(Hoboken)
23/08/2023
(Antwerpen)
Norbert Thiels
89 jaar
° 13/01/1934
(Rijkevorsel)
12/08/2023
(Antwerpen)
Louis van Diessen
66 jaar
° 31/12/1956
(Luxemburg)
25/06/2023
(Antwerpen)
Marina De Keersmaeker
65 jaar
° 04/06/1958
(Vilvoorde)
05/06/2023
(Wilrijk)
Eugène Brems
60 jaar
° 24/09/1962
(Antwerpen)
01/06/2023
(Antwerpen)
Maria Van Daele
82 jaar
° 19/03/1941
(Kruibeke)
12/05/2023
(Antwerpen)
Aloïs Goethals
88 jaar
° 08/05/1934
(Antwerpen)
08/05/2023
(Antwerpen)

Stuur ons een bericht
Contacteer
Uitvaartverzorging Bogaers